dinsdag 27 december 2022

St. Nicolaasga Krystkuier 2022

St. Nicolaasga: De laatste Krystkuier dateerde alweer van 3 jaar terug! Op 2e Kerstdag 2019 wisten we nog niet dat we zo lang zouden moeten wachten voordat we weer eens konden uitbuiken tijdens de kuier! Corona gooide vaak op het laatste moment roet in het eten. Sneu voor de organisatoren die er vooraf soms al veel werk aan hadden gehad. Maar eerst de linken naar onze film en foto's:


FILMLINK KLIK HIER           FOTOLINK KLIK HIER

We hadden er zin in na 3 jaar geheelonthouding! We startten traditioneel vanuit Zalencentrum St.Nic waar van half 1 tot half 3 gestart kon worden. De weersvooruitzichten waren vooraf even spannend, er werden buien en veel wind voorspeld. Maar dat viel dus heel erg mee, rond 12 uur 's middags veranderde het trieste weerbeeld en verscheen een uitbundig zonnetje!! Het weer zou de hele middag prachtig blijven! We waren half 1 precent in het zalencentrum waar we een paar beelden gemaakt hebben. Daarna ginen we over de weg naar de RK Kerk waar het shantykoor speelde. We moesten even wachten met opname want ze zongen de eerste liedjes precies de nummers die we vorige keer opgenomen hebben, we wilden nu andere nummers. In de Kerk hadden ze weer een mooie Kerststal en ook buiten de Kerk was een Kerststal. 


Vanaf de Mariagrot liepen we een mooie route via Wilhelminaoord naar weer de Rooms Katholieke Kerk maar dan van zand. Prachtig hoe die in elkaar was gezet en ongelovelijk dat het zand niet uit elkaar valt. Zal wel haarversteviging inzitten. Daarna waren we verderop getuige van een toneelstukje waarin 'Wie van de drie' werd gespeeld. Wie was de echte Kerstman?? Na enkele vragen van de St.Nicster. Brit en de St.Nicster Meiland en nog enkelen vanuit het publiek waren de meningen verdeeld. Zie het filmpje maar voor de uitslag.

Toen naar Maeykehiem waar een Dickens achtig figuur enkel protestliedjes lied horen (Stille nacht promootte hij).  Ook daar een Kerststal, biggetjes en prachtige vogeltjes! biggetjes. 

Na 'Wie van de drie' wandelden we via het Kabouterpad naar de Midwinterhoornblazers die aan het water hun kunsten vertoonden. Wie het leuk vond mocht ook even blazen, wij hebben ons er maar niet aan gewaagd. Via de schapen en begeleidende honden van Landschapsbeheer Terra (...die overigens niet uit de kooi kwamen) kwamen we in de manege waar het gezellig was 

Je kon daat op een arreslee achter een paard gebonden worden en een aantal rondjes rijden. Daar werd aardig gebruik van gemaakt. De paarden liepen op muziek van Meiinoir, de zingende nachtegalen uit St.Nicolaasga. Prachtig! Tevens kon je op de foto met de Kerstman en Kerstvrouw die net op tijd terug waren van 'Wie van de drie'😆

De slotserie bestond uit een fantastisch optreden van de drie violisten die we drie jaar niet gezien hebben maar alleen maar nog beter zijn geworden. Ze speelden in het Kerkje Óp 'e Noed' de sterren van de Hemel! Er bleven veel wandelaars daar dan ook even zitten genieten. Het was soms zoeken om een plaatsje. We waren ongeveer half 4 weer terug in het zalencentrum waar de Dickens achtige figuur nog een aantal liederen speelden. Hartstikke gezellig. 


We hebben genoten van een prachtige Krystkuier, bedankt organisatie, we zijn alweer aan het aftellen naar 2e Kerstdag 2023 voor de volgende editie!! TIGE DANK!!














Geen opmerkingen:

Een reactie posten